BSK investoval 180 654,06 eur do modernizácie a výmeny osvetlenia v dvoch školách v Pezinku a Senci


Foto: BSK investoval 180 654,06 eur do modernizácie a výmeny osvetlenia v dvoch školách v Pezinku a Senci Foto: ilustračná - BSK

Bratislavský samosprávny kraj pokračuje v rekonštrukciách škôl vo svojej pôsobnosti. Aktuálne samospráva ukončila rekonštrukciu a modernizáciu osvetlenia na pezinskej Obchodnej akadémii a seneckom Gymnáziu Antona Bernoláka. Školy sa tešia z nového osvetlenia v učebniach, triedach a laboratóriách.

„Župa pokračuje v opravách a rekonštrukciách objektov vo svojej správe. Dôraz kladie aj na modernizáciu vnútorných priestorov svojich škôl. Napríklad aj výmenou starého osvetlenia za úspornejšie, ktoré zlepšuje zrakovú pohodu žiakov a učiteľov,“ ozrejmil bratislavský župan Juraj Droba.

Rekonštrukciu a modernizáciu osvetlenia na Obchdnej akadémii v Pezinku ukončili v polovici marca. Celkové náklady dosiahli 88 586,57 eur vrátane DPH. Prioritou bolo vymeniť osvetlenie v triedach, odborných učebniach, kabinetoch a chodbách.

Rekonštrukcie na Gymnáziu Antona Bernoláka v Senci stáli 92 067,49 eur s DPH. Začiatkom marca sa v priestoroch gymnázia ukončilo aj kompletné zatepľovanie obvodového plášťa a striech a tiež výmena okien. Do do týchto prác sa investovalo 375 994,51 eur s DPH. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj