Colníci odhalili miliónový podvod s ojazdenými autami luxusných značiek s medzinárodným rozsahom


Foto: Colníci odhalili miliónový podvod s ojazdenými autami luxusných značiek s medzinárodným rozsahom
Galéria: 3 fotky
Foto: Finančná správa

„Predajca ojazdených luxusných motorových vozidiel je podozrivý z účelového znižovania daňovej povinnosti. Colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy mu pri prehliadke priestorov pre podozrenie z porušovania daňových predpisov v oblasti DPH zaistili účtovníctvo. Finančný únik predstavuje sumu takmer jeden milión eur,“ informovala hovorkyňa Finančnej správy, Ivana Skokanová. 

Predajca ojazdených vozidiel prevádzkoval internetové stránky, na ktorých predával ojazdené luxnusné autá značiek ako Audi, Land Rover, BMW a mnohé iné.

Autá z viacerých členských štátov si dovážal prostredníctvom nekontaktných daňových subjektov. Tie v krajinách EÚ nepriznávali nadobudnutie áut, ani ich dodanie predajcovi na Slovensko. Vozidlá následne predával prevažne právnickým osobám s minimálnou šaržou s cieľom znížiť vlastnú daňovú šaržu.

„Predajca je podozrivý z nezaplatenia a neodvedenia DPH na vstupe, čím navyše umožnil ďalším účastníkom v reťazci si daň na vstupe odpočítať. Takýmto spôsobom predajca obchodoval už od roku 2015,“ dodáva hovorkyňa.

Colníci priestory predajne prehľadali a zaistili účtovné doklady, aby mohli určiť správne DPH. Finančný únik na DPH vyčíslili na takmer 1 milión eur. V prípade dokázania viny hrozí podozrivým osobám trest odňatia slobody ma 7 až 12 rokov. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Finančná správa