V mikrobuse sa viezlo 15 osôb, počas jazdy v protismere na zjazde na diaľnicu ho zastavila polícia


Foto: V mikrobuse sa viezlo 15 osôb, počas jazdy v protismere na zjazde na diaľnicu ho zastavila polícia Foto: ilustračná

Policajti z mýtnej polície Krajského riaditeľstva dopravného inšpektorátu KR PZ v Bratislave dňa 28. novembra okolo 14:15 počas bežného výkonu službu zaznamenali jazdu vodiča idúceho v protismere na štátnej ceste I/2 v smere do Lozorna. Vodič pri zjazde na diaľnicu D2 vošiel do protismeru, čím ohrozil 2 vozidlá, ktoré uvedeným úsekom v tom čase prechádzali. 

Vodič mikrobusu zn. Iveco tak svojou nebezpečnou jazdou závažne ohrozil nielen svoj život, ale aj život a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky. V mikobuse sa spolu s vodičom nachádzalo 15 osôb. Policajti vodičovi na mieste zadržali vodičský preukaz. 

„Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave v tejto súvislosti upozorňuje, že vodiči jazdou v protismere okrem toho, že ohrozujú bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, sa zároveň dopúšťajú priestupku, za ktorý je možné uložiť pokutu až do 300,- € a zákaz činnosti viesť motorové vozidlá do dvoch rokov. Opätovne preto vyzývame všetkých účastníkov cestnej premávky, aby jazdili bezpečne, dodržiavali dopravné predpisy a rešpektovali dopravné značenie. Je nevyhnutné správať sa v cestnej premávke disciplinovane, predvídavo a ohľaduplne,“ uvádza Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Bratislava