V Bratislave je už odvčera zimná pohotovosť, mesto má 43 sypačov, 11 multikár a snehovú frézu


Foto: V Bratislave je už odvčera zimná pohotovosť,  mesto má 43 sypačov, 11 multikár a snehovú frézu
Galéria: 3 fotky
Foto: Mesto Bratislava

„Do Bratislavy zavítala pravá zima a cestári sú neustále v teréne. V nočných hodinách bol vykonaný preventívny posyp v lokalitách Koliba, Kramáre a na mostoch, na ktorých sa tvorí námraza. Následne bol nadránom vykonaný celomestský posyp spojený s pluhovaním. Aktuálne sú všetky cesty prejazdné a pracovníci ručne dočistujú komunikácie a chodníky tak, aby boli prejazdné bez komplikácií,“ uvádza Zuzana Onufer, hovorkyňa mesta Bratislava. 

Aktuálne cestári odstraňujú kašovitý sneh na cestách, a to nie len vo frekventovaných lokalitách, ale postupne v celom meste. Sťažená dopravná situácia bola dnes na Kolibe a na Kramároch, kde spadnutý strom poškodil trolejové vedenie.

MHD v meste v súčasnosti premáva s meškaním 10 až 30 minút. Zamestnanci Dopravného podniku Bratislava sú stále v teréne a čistia trate liniek, aby uľahčili a udražali dopravu plynulú. 

„Hlavné mesto vyzýva všetkých občanov k zvýšenej pozornosti a opatrnosti v súvislosti so zimným počasím v Bratislave. Občania môžu svoje postrehy a námety, čo sa týka nezjazdných ciest alebo neschodných chodníkov, nahlásiť mestskému dispečingu na dispecing@bratislava.sk alebo na 02/59 356 768 a 0902 985 887,“ dodáva hovorkyňa.


Zimná pohotovosť je v meste vyhlásená už od 29. novembra. V pohotovosti je tak 43 sypačov, 11 multikár, 1 snehová fréza a 88 ručných pracovníkov. Mesto neustále monitoruje situáciu na cestách a sleduje predpoveď počasia. 

Zimná údržba sa vykonáva viacerými spôsobmi, pri páde veľkého množstva snehu a vytváraní závejov sa používa frézovanie, počas sneženia a pluhovanie a posyp, ručne sa uvoľňujú priechody pre chodcov, výjazdy do ulíc a podobne. V prípade náhleho odmäku sa čerpá voda a uvoľňujú sa kanály, aby sa uľahčilo odtekanie vody.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Bratislava