Hlavné mesto Bratislava pokračuje v budovaní bezbariérových priechodov pre chodcov


Foto: Hlavné mesto Bratislava pokračuje v budovaní bezbariérových priechodov pre chodcov
Galéria: 2 fotky
Foto: Mesto Bratislava

Hlavné mesto buduje bezbariérové prístupy pre chodcov. V súčasnosti takéto priechody budujú na križovatkách Ubecká - Vrakunská v mestských častiach Vrakuňa a Podunajské Biskupice, a tiež na križovatke Rusovská - Hálová - zjazd z mosta SNP v mestskej časti Petržalka. Aktuálne práce sa ukončujú aj na Antolskej, Kubačovej a Mierovej ulici, súčasťou ktorých boli aj opravy vozoviek na cestách. 

„Bratislava je moderné mesto, preto sa snažíme, aby sa popri rekonštrukcii ciest realizovali aj bezbariérové úpravy a priechody. Ako som už avizoval, pripravili sme ucelenú koncepciu, na ktorú sme vyčlenili finančné zdroje vo výške 10 mil. eur ročne a jej súčasťou je aj budovanie bezbariérových priechodov pre chodcov a bezpečnejších zastávok MHD,“ informoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

„Z technického hľadiska ide o výstavbu priechodov pre chodcov s bezbariérovou úpravou pre nevidiacich a slabozrakých, pričom povrch chodníkov a deliacich ostrovčekov bude z asfaltového betónu ohraničený obrubníkmi,“ povedal riaditeľ mestskej organizácie Generálny investor Bratislavy Vladimír Gašperák. Nové priechody pre chodcov budú zároveň označené vodorovným a zvislým dopravným značením. Práce by mali byť ukončené do konca roka 2017.

Hlavné mesto sa snaží pri každej oprave cestnej komunikácie vyriešiť bezbariérovosť všetkých priechodov pre chodcov v rámci opráv. V tomto roku tak bolo vybudovaných takmer 200 bezbariérových úprav. Budovanie takýchto priechodov realizovalo hlavné mesto spolu s Generálnym investorom Bratislavy.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Bratislava