Zápas Slovanu so Spartakom v Bratislave sa nezaobišiel bez výtržníctva a porušovania predpisov


Foto: Zápas Slovanu so Spartakom v Bratislave sa nezaobišiel bez výtržníctva a porušovania predpisov Foto: ilustračná

Počas včerajšieho zápasu ŠK Slovanu Bratislava s FC Spartak Trnava zaisťovala bezpečnosť a chod udalosti aj Polícia Slovenskej republiky. Kvôli porušeniam predpisov však museli pokutovať viacero športových fanúšikov.

Trom z nich udelili blokovú pokutu priamo na mieste konania za nedovolené použitie pyrotechniky. Ďalšie tri osoby dostali pokutu za návštevu udalosti pod vplyvom alkoholu, jedna osoba za neuposlúchnutie výzvy policajného príslušníka a jedna za znečisťovanie verejného priestranstva.
Priestupky zaznamenali aj železničný policajti. Počas presunu fanúšikov vlakom pokutovali policajti dva razy za porušenie zákazu fajčenia, a to raz priamo vo vlaku a raz v priestoroch železničnej zastávky Bratislava Vinohrady. Oddelenie železničnej polície PZ Bratislava v súčasnosti objasňuje okolnosti poškodenia krytu osvetlenia vo vlaku.

Dve osoby boli pre podozrenie z protiprávneho konania eskortované na príslušné policajné oddelenie, pričom jedna z predvedených osoôb už čelí obvineniu z prečinu výtržníctva.
Obvinený Peter K. z okresu Pezinok mal podľa doterajších informácií v čase krátko pred a po 15:45 v sektore pre hostí hodiť dve žlté sedadlá smerom k hracej ploche futbalového ihriska. Takýmto konaním sa dopustil hrubej výtržnosti, ktorou mal narušiť priebeh podujatia. Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia.  V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na tri roky. 

Po skončení futbalového zápasu počas rozptylu fanúšikov v blízkosti futbalového štadióna na Trnavskej ceste pre zastávkou MHD päsťou napadli policajta. Vo veci sa už začalo trestné stíhanie pre prečin útoku na verejného činiteľa. Vyšetrovaním tohoto prípadu sa v súčasnosti zaoberá príslušný útvar Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Bratislava